APK Schiedam
De jaarlijkse APK-keuring is misschien wel de meest gevreesde keuring van uw auto. Maar als u op mij lijkt, ziet u het ook als een kans om de gezondheid van uw auto snel te controleren. Dit najaar doorlopen we dezelfde rituelen als elk ander jaar en plannen we onze jaarlijkse APK-keuring. Het goede nieuws is dat, omdat dit het 25-jarig jubileum van de jaarlijkse APK-keuring is, er een aantal speciale extraatjes aan verbonden zijn.

Controleer de staat en werking van de lichten en knipperlichten van uw auto voordat u op inspectie gaat.

Een ding dat uw jaarlijkse APK-keuring in Schiedam zeker zal verknoeien is slechte of slecht functionerende verlichting. De jaarlijkse APK-keuring is ingevoerd om het aantal verkeersongevallen overdag, veroorzaakt door slechte verlichting, terug te dringen. Daarom moet een visuele controle van alle lichten en richtingaanwijzers een gegeven zijn voordat u naar de keuringslocatie gaat. Misschien moet u een of twee lampen vervangen of uw richtingaanwijzer laten repareren als deze niet goed is uitgelijnd. Zorg er ook voor dat uw mistlampen werken.

Maak foto’s van alles wat gerepareerd moet worden voordat u de inspectielocatie verlaat.

Als de monteur ter plaatse u vertelt dat sommige onderdelen van uw auto gerepareerd moeten worden, maak dan een foto van het specifieke onderdeel of gebied voordat u het terrein van de inspecteur verlaat. Dit kan u in staat stellen om te onderhandelen over een lagere reparatieprijs, omdat u de reparateur kunt laten zien dat u begrijpt wat er moet worden gedaan.

Probeer te onderhandelen tijdens uw jaarlijkse APK-keuring.


Als uw auto niet door de jaarlijkse APK keuring is gekomen, kunt u altijd onderhandelen over een lagere reparatieprijs. Als uw auto door de jaarlijkse APK keuring is gekomen, maar u bent nog steeds niet blij met de prijs die de monteur u heeft genoemd, dan kunt u altijd onderhandelen om een lagere prijs te krijgen. De keuringsdienst staat misschien open voor onderhandeling als ze overspoeld worden door klanten en hun achterstand snel moeten wegwerken. Het is altijd het proberen waard.