De coating hardt zeer snel uit op het oppervlak, binnen een paar seconden wordt het oppervlak ongelooflijk glad. Deze snelle verharding zorgt ervoor dat de wrijvingsdamp tussen de verf en het plastic verdampt, waardoor het oppervlak een minimale barrière tussen de twee oppervlakken heeft. Het plastic heeft nog steeds de subtiele glans waarnaar wordt gestreefd, terwijl de schurende afwerking van de verf een vervelende afschilfering geeft.

Hoewel dit niet helemaal hetzelfde is als "inkt", is keramische coating een afwerking die op een voertuig wordt aangebracht. Hoewel gewoonlijk gebruikt om verven te verbeteren, worden de ceramische isppings gebruikt in een paar soorten winkels vandaag enkel om verven te bewaren die zijn verdwenen, de noodzakelijke verf overtroffen die teeny uiterst klein beetje giftig was om te behandelen, of enkel het niet snijdt. Lage kosten, gemakkelijk van toepassing te zijn, en vrij bestand tegen het barsten, wordt ceramisch over het algemeen toegepast op zowel chroom als bumper krassen door Rogue.

Slechts een woord over verf chips.

Terwijl ze kunnen een gênant probleem voor de spendert zuinige, kunnen ze mooi zijn voor de savvy. Als u een paar duizend dollars in chassiskassentaart hebt en een verfbaan op goedkoop wilt kopen, en u bent omhoog tegen een muurhoogtepunt van hen, overweeg iets zoals 3M het krijten verf. De duurzaamheid van 3M's beroemde Simpson zesde dichtingsproduct evenaart bijna dat van verticale panelen en is vrijwel onbeperkt. Zo, op de sterkte van deze lock-up barrière, kunt u jam een 5 voet sectie tegen een solide bord en geen zorgen te maken over gedaald randen of verf vangst.

Keramische verf is een afgewerkt dat een verscheidenheid van sporenelementen bevat die een lichtjes verschillende blik elke keer geven. Ze worden op verschillende manieren samengesteld, afhankelijk van de aanwezige sporenelementen. Ze worden vervolgens gemengd, licht aangedrukt en op de verflaag aangebracht. De afwerking is mooi glad, met lichte nuances en kleuren bij het aanbrengen. Keramiek kan worden verzegeld met water of met standaardmiddelen. Bij verzegeling met water vormt de verf een koepel rond de verzegelde oppervlakken. Hierdoor kan de verf snel en gemakkelijk worden verwijderd.

Verven op oliebasis zijn veruit de meest voorkomende coatings voor auto's. Verven op oliebasis zijn ook bekend als "naadloze verf", en zijn net zo verwarrend als hun glanzende tegenhangers. Het belangrijkste verschil tussen verven op oliebasis en semi-metallic coatings is dat de eerstgenoemde niet maximaal bedekt zijn, terwijl de laatstgenoemde te zwaar gecoat kunnen zijn.

PModulefabricage is het meest recente proces dat wordt gebruikt om coatings op auto's aan te brengen. De productie van modules werd geïntroduceerd in het begin van de jaren zestig en heeft zich sindsdien met grote sprongen ontwikkeld. De fabricage van modules is nu een geïntegreerd onderdeel van de fabricagecyclus van auto's, en dit zal nog meer het geval zijn naarmate GM en Ford meer gekoeld plaatwerk en assemblages introduceren. De huidige modulemarkt is zo snel gegroeid dat de dikte van de componenten van de grondlaag en de blanke laag de huidige prototypediktes van Nano Chemtech heeft bereikt.